آیا راهی برای پیشگیری از شوره سر وجود دارد؟

علت ایجاد شوره روی پوست سر چیست؟
خشکی پوست
خشکی پوست یکی از رایج ترین علت ایجاد شوره هاست. این دانه های ریز روی پوست سر خشک بیشتر دیده می شوند.
پوست سر چرب
پوست سر چرب نیز یکی از عوامل ایجاد شوره است و یک نوع شوره قارچی ایجاد می کند که از چربی پوست سر تغذیه می کند و در نتیجه افزایش چربی پوست سر باعث افزایش این شوره ها خواهد شد.
پوست سر حساس
پوست سر حساس عاملی برای ایجاد شوره است و انواعی از شوره های شدیدتر را ایجاد می کند و ممکن است علاوه بر پوست سر، روی نواحی دیگری مثل ابرو، موی زیر بغل، موهای داخل گوش و بینی هم دیده شود.

نشستن موها به طور منظم

اگر به طور منظم موهای خود را شستشو ندهید، چربی و سلول های مرده پوست افزایش پیدا می کند و در نتیجه شوره هم روی آن ظاهر می شود.

بعضی از بیماری های خاص نیز عاملی برای ایجاد شوره هستند.

مثل اگزما، پارکینسون، حمله قلبی، سکته، اختلالات خود ایمنی، ناتعادلی هورمون ها، ضعف سیستم ایمنی.

استفاده از محصولات حالت دهنده مو

استفاده زیاد از محصولاتی مثل رنگ مو، ژل مو و موس مو حاوی موادی هستند که باعث ایجاد خارش، قرمزی، حساسیت و شوره می شوند.

انواع شوره ی سر

1. شوره پوست خشک

این شوره یکی از رایج ترین انواع شوره هاست که به دلیل خشکی پوست سر اتفاق می افتد و در فصل زمستان افزایش پیدا می کند. این شوره ها بسیار ریز، گرد و سفید هستند.
زمانی که پوست سر خود را می خارانید، روی شانه ها و کمر شما می ریزند و باعث خجالت می شوند. روی لباس های رنگی تیره هم قابل مشاهده هستند و البته این شوره ها موقتی می باشند و به راحتی بهبود پیدا می کنند.


2. شوره سبوم


شوره سبوم یکی از انواع شوره ها است. سبوم از طریق غده های چربی در بدن تولید می شود و از موی سر و پوست محافظت می کند که دچار خشکی نشوند و به انعطاف پذیری پوست و براقیت آن نیز کمک می کند.
شوره سبوم زمانی به وجود می آید که چربی سبوم در پوست سر افزایش پیدا کند و علت آن هم استفاده نکردن از شامپو به طور منظم، دوران بارداری یا زایمان است. این شوره ها به دلیل تولید سبوم اضافه، باعث چربی پوست سر می شوند. رنگ آن ها متمایل به زرد است و ممکن است قسمت هایی را به صورت تکه ای روی پوست سر درگیر کند و ممکن است در هر سنی به وجود بیاید.

3. شوره قارچ


شوره قارچ یکی از رایج ترین شوره های سر است و به دلیل پوست سر چرب اتفاق می افتد. زمانی که چربی پوست افزایش پیدا کند، به شدت تکثیر می یابد.
قارچ ها رشد محدودی دارند اما شوره قارچ در پوست سر چرب به سرعت رشد می کند و باعث ایجاد خارش و حساسیت پوست سر خواهد شد. این شوره ها دانه های سفید رنگ یا حتی متمایل به رنگ زرد هستند و احساس حساسیت و خارش را در فرد ایجاد می کنند.

4. شوره آماس سبوریک


چنانچه در نمناک می خوانید این شوره ها بدترین نوع هستند و باعث ایجاد واکنش التهابی در پوست سر می شوند و حساسیت و قرمزی روی آن ایجاد می کنند. بخش های دیگر بدن نیز به در پشت سر، گردن، گوش، صورت و حتی ابروها را درگیر می کنند و بر اثر تغییرات آب و هوا نیز کم یا زیاد می شوند.
احتمالاً علت آن یک نوع پاسخ التهابی به بعضی از مخمرهای طبیعی روی پوست سر است. بعضی از بیماری ها مثل پارکینسون، استرس و تغییرات هورمونی خطر ایجاد این شوره ها را افزایش می دهد. قرمزی پوست سر، صورت، بینی، گردن و بعضی از نواحی دیگر از علائم این نوع شوره ها هستند. همچنین با خارش نیز همراه می باشند و هفته ها و ماه ها فرد را درگیر می کنند.

5.شوره پسوریازیس

شوره پسوزیازیس یک نوع اختلال پوستی است و بدترین نوع شوره محسوب می شود و باعث خارش و حساسیت پوست سر می گردد. پوست سر در چنین حالتی ضخیم می شود و شوره های نسبتاً ضخیم و نقره ای رنگ دارد و عامل ایجاد خارش می شود و عفونت های جدی و ریزش موقت موهای سر را ایجاد می کند.
بعضی از افراد قسمت های کوچکی از پوست سر را مشاهده می کنند که با مو پوشانده شده است و دارای ذرات ریز نقره ای یا سفید رنگ هستند که از علائم پسوریازیس است. همچنین ممکن است که قسمت های قرمز رنگ روی پوست سر دیده شوند که ملتهب نیز هستند.
این نوع شوره ها با یک خارش خفیف همراه می باشند و ممکن است زندگی فرد را مختل کنند. این شوره ها و ورم ها کم کم بزرگ تر و ضخیم تر می شوند و گاهی اوقات عاملی برای خونریزی و عفونت هستند. پس این بیماران باید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنند.

درمان های طبیعی شوره سر

دانه شنبلیله: 2 قاشق غذاخوری دانه شنبلیله را یک شب خیس کنید و آنها را به صورت خمیر خرد کنید. این خمیر را روی سرتان بمالید و بگذارید 30 دقیقه بماند. آن را با صابون و آب بشویید.
روغن زیتون: پوست سر خود را به مدت 10 دقیقه با روغن زیتون ماساژ دهید و بگذارید یک شب بماند. صبح روز بعد آن را با آب و شامپوی ملایم بشویید.
سرکه سیب: 2 فنجان سرکه سیب را در 2 فنجان آب مخلوط کنید و بعد از شامپو زدن آن را روی سر خود بریزید. قبل از شستن با آب ، آن را برای چند دقیقه ماساژ دهید.
جوش شیرین: 3 قاشق غذاخوری جوش شیرین و 3 قاشق غذاخوری آبلیمو را در یک کاسه سرکه سیب مخلوط کنید. این خمیر را روی سرتان بمالید و بگذارید 10 دقیقه بماند. آن را با آب بشویید.
روغن درخت چای: چند قطره روغن درخت چای به روغن نارگیل اضافه کنید و آن را روی پوست سر و موهای خود ماساژ دهید. قبل از شستن با شامپوی گیاهی می توانید یک شب آن را بگذارید.

آیا راهی برای پیشگیری از شوره سر وجود دارد؟


پیشگیری از شوره سر فقط و فقط با تغییر سبک زندگی امکان‌پذیر است. سبک زندگی سالم به سلامت پوست سر شما و در نتیجه جلوگیری از انواع عارضه‌های پوست سر کمک خواهد کرد. برای ایجاد تغییرات مثبت که به نفع پیشگیری از این بیماری‌ها و شوره سر است، به نکات زیر توجه کنید:


• رژیم غذایی خود را اصلاح کنید


رژیم غذایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، روی و ویتامین B است علاوه بر تقویت سیستم ایمنی شما، اجازه نمی‌دهد پوست سر بستری برای بیماری‌ها باشد.


• استرس خود را کنترل کنید


استرس بالا و تجربه موقعیت‌های اضطراب‌زا باعث تضعیف سیستم ایمنی شما می‌شود. این اتفاق نقش مهمی در ایجاد عارضه‌های پوستی از قبیل؛ شوره سر خشک، شوره سر پسوریازیس و شوره سر درماتیت سبورئیک دارد.


• استفاده از رنگ مو و همچنین محصولات آرایش مو را محدود کنید
این نوع مواد باعث می‌شود که پوست سر شما تحریک شود. تحریک پوست سر نیز یکی از عوامل اصلی بروز شوره سر است.


• موهای خود را با آب داغ نشویید


آب داغ نه تنها به بافت و سلامت موها آسیب می‌زند، بلکه پوست سر را نیز تحریک می‌کند. همیشه از آب ملایم برای شستشوی موهای خود استفاده کنید.


• از شامپوهای ملایم استفاده کنید


به خصوص اگر عادت دارید که چند بار در هفته دوش بگیرید و از شامپو استفاده کنید، محصول ملایمی را استفاده کنید.

آخرین مقالات

منتظر نظرات شما عزیزان هستیم...

0 0 رای ها
نمره مقاله
عضویت
پیام از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

خرید از داروخانه آنلاین گالف دارو

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x