بهترین راه های جلوگیری از ریزش مو چیست؟

داشتن موهای پرپشت و خوش حالت همواره یکی از دلایل ظاهر زیبا و آراسته در زنان و مردان است. اما امروزه به دلایلی مختلفی چون تغذیه نامناسب، استرس زیاد، استفاده از مواد شیمیایی برای حالت دادن موها و… بسیاری از افراد به عارضه‌ی ریزش مو مبتلا می‌شوند. ریزش موی سر می‌تواند ارثی باشد یا می‌تواند در اثر عوامل بسیاری ایجاد شود. اما راه های جلوگیری از ریزش مو سر چیست؟ آیا ریزش مو راه درمان قطعی دارد؟ علائم ریزش موی سر چه هستند؟


راهکارهای برای جلوگیری از ریزش مو

• شستشوی روزانه

شستن روزانه موها به دلیل سالم و تمیز نگه داشتن پوست سر می‌تواند از ریزش موی سر جلوگیری و به تقویت مو کمک کند. نکته‌ی اصلی که باید در شستشوی موی سر مدنظر قرار دهید این است که برای شستشوی روزانه، از بهترین شامپو برای ریزش مو استفاده کنید.

• اجتناب از کشیدن بیش از حد مو

موی سر، انعطاف‌پذیر است؛ اما نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مو باید به اندازه‌ای کشیده شود که به بافت آن آسیب نرساند. به عنوان مثال بافت‌های ریز یا محکم، یا مدل دم اسبی، باعث کشیده شدن موها از ریشه شده و به مرور زمان باعث شل شدن پیوند بین مو و پوست سر می‌شوند.


• استفاده‌ی حداقلی از سشوار و اتوهای مو

برای جلوگیری از ریزش مو از عوارض صاف کردن مو با وسایل حرارتی غافل نشوید. که باعث می‌شود تا فولیکول‌های مو دهیدراته شده و موها آسیب پذیر شوند. سشوار و اتوهای صاف کننده یا فر کننده مو، به مرور زمان به موها آسیب خواهند زد.

• کاهش استفاده از رنگ‌ها و مواد شیمیایی برای جلوگیری از ریزش مو
استفاده از مواد شیمیایی برای حالت دادن و رنگ کردن مو باعث آسیب‌های ناگهانی و غیر قابل برگشت به فولیکول‌های مو می‌شود. اگر نگران ریزش موهایتان هستید، بهتر است از صاف یا فر کردن دائمی مو، استفاده از رنگ، هایلایت و محصولات حاوی پراکسید اجتناب کنید.

 

• استفاده از ماسک مو و بهترین شامپو برای ریزش مو
هدف از مصرف بهترین ماسک مو و شامپو، تمیز کردن موها از آلودگی و چربی اضافی است. اما بسیاری از مواد سازنده شامپو و ماسک موها بسیار قوی هستند. بنابراین پس از تنها یک بار استفاده، می‌توانند چربی طبیعی و اسیدهای چرب که باعث تقویت و نرمی موها می‌شوند را از بین ببرند.
هنگام خرید محصولات به مواد تشکیل دهنده‌ی آن دقت کرده و سعی کنید تهیه کنید که از مواد طبیعی ساخته شده باشد. در صورتی که با مصرف یک نوع شامپو ریزش موهایتان بیشتر شد، سریعاً آن را عوض کنید.

• استفاده از برس‌های نرم با الیاف طبیعی

استفاده از برس نرم با الیاف طبیعی باعث افزایش میزان مناسبی از سبوم (چربی) روی موهایتان می‌شود. پروتئین‌های کراتین روی مو انباشته می‌شوند؛ بنابراین برس کشیدن به صورت آرام در یک جهت و از بالا به پایین، به صاف شدن و نرم شدن کوتیکول مو در سطح مولکولی کمک می‌کند. همچنین برس کشیدن مو به صورت مرتب باعث می‌شود هنگام حمام رفتن با حجم بالایی از ریزش مو مواجه نشوید.

از روبالشتی ساتن یا ابریشم استفاده کنید

استفاده از روبالشتی‌های ساتن و ابریشمی احتمال بروز موخوره و وز شدن موها را کاهش می‌دهد. روبالشتی می‌تواند علاوه بر سلامت مو روی سلامت پوست صورت هم تاثیرگذار باشد.
موهای خیس را شانه نکنید و با اتو خشک نکنید

اجازه دهید موهایتان به طور طبیعی و با جریان هوای محیط خشک شوند. زمانی که موها خیس هستند به هیچ وجه با شانه، آن‌ها را شانه نکنید. فولیکول‌های مو در این زمان بسیار ضعیف هستند و با این کار شدت ریزش موهایتان بیش از قبل خواهد شد. شانه کردن موهای خیس می‌تواند باعث ایجاد الکتریسیته ساکن شود و موها شکننده‌تر از قبل شوند. بهترین زمان برای شانه کردن موها زمانی است که ۸۰ درصد موهایتان خشک شده باشد. برای خشک کردن آن هم نیازی به استفاده از سشوار یا اتو مو نیست اجازه دهید در تماس با دمای محیط خشک شود.

مزوتراپی می‌تواند بسیار مفید باشد

یکی از راه‌های پزشکی و تایید شده برای درمان ریزش موی سر، مزوتراپی مو است. مزوتراپی می‌تواند با تحریک فولیکول‌های خواب، منجر به رشد موهای سر شود.

تغذیه خوب و کامل داشته باشید


نقش تغذیه در رشد موی سر بسیار پررنگ است. بدن هر فردی برای رشد به ویتامین، پروتئین، چربی و… نیاز دارد که باید از طریق موادغذایی و استفاده از مکمل‌ها تامین شود. اما کدام گروه غذایی را باید در برنامه غذایی خود بگنجانید تا روی سلامت موهایتان تاثیرگذار باشد؟ گروه‌های غذایی چون روی، منیزیم، سلنیوم، ویتامینB12،A، C، امگا۳، خشکبار، پروتئین، سبزیجات برگی، ماهی و… را باید در برنامه غذایی خود بگنجانید. رشد و سلامت موها ۵۰ درصد به عوامل بیرونی چون شامپو، نحوه مراقبت از موها، نحوه شستشو و… بستگی دارد و ۵۰ درصد هم به تغذیه‌ی داخلی آن وابسته است.

از استرس دوری کنید

یکی از مهم‌ترین عوارض داشتن استرس و اضطراب ریزش شدید و ناگهانی موی سر است. اگر به دلیل شغلی که دارید یا مشکلات خانوادگی خود استرس و اضطراب زیادی را تحمل می‌کنید، باید بگوییم که موهایتان به شدت در حال آسیب دیدن هستند. هر چه این استرس و اضطراب بیشتر شود، شدت ریزش موهای سر هم به مراتب بیشتر خواهد بود. با داشتن استرس علاوه بر اینکه فولیکول‌های مو ضعیف می‌شود، موها شکننده و نازک خواهند شد.
پس اگر به دنبال حفظ زیبایی ظاهر خود هستید به هیچ عنوان استرس، تنش، اضطراب را به خود راه ندهید. سعی کنید در مواقع بروز چنین حالتی با یک مشاور مشورت کنید و از تکنیک‌های کاهش استرس استفاده کنید. در بسیاری از مواقع استرس فرد به قدری شدت پیدا می‌کند که به یک بیماری به نام تریکوتیلومانیا یا در اصطلاح موکنی تبدیل می‌شود. فرد در اثر استرس زیاد تمام موهای سر خود را دانه دانه می‌کند. پس استرس اگر به موقع و درست درمان نشود می‌تواند باعث چنین عوارضی در فرد شود.

رژیم های غذایی غیر اصولی نگیرید


به هیچ عنوان رژیم غیراصولی و سرخود نگیرید. اگر اضافه وزن دارید یا لاغر هستید بهتر است برای درمان خود با پزشک تغذیه مشورت داشته باشید. پزشک تغذیه می‌تواند به بهترین شکل ممکن با استفاده از یک برنامه غذایی جامع و کامل شما را درمان کند. زمانی که رژیم شما غیراصولی باشد عوارض دیگری چون ریزش مو، نازک شدن ناخن‌ها، چروک شدن پوست صورت، سیاه شدن دور چشم و… می‌تواند به همراه داشته باشد.
نوشیدن آب کافی و به اندازه، در طول روز می‌تواند برای سلامتی موهای سر بسیار مفید باشد.

تیروئید

زمانی که ساخت هورمون تیروئید در بدن، کم شود فرد دچار ریزش موی شدیدی خواهد شد. البته علاوه بر ریزش موی سر می‌تواند علائمی چون خشک شدن پوست، چاقی، پف کردن صورت، ضعف و خستگی و… را برای فرد به همراه داشته باشد.
اگر به پزشک مراجعه کنید برای درمان کم کاری تیروئید شما دارویی به نام لووتیروکسین را با دوز مشخصی برایتان تجویز می‌کند، با استفاده از آن علاوه بر متعادل کردن هورمون تیروئید می‌توان ریزش موی فرد را هم درمان کرد. بعد از چند ماه استفاده از این دارو ریزش موی فرد کمی بهبود پیدا خواهد کرد.

تخمدان پلی کیستیک


دلیل این بیماری می‌تواند افزایش ترشح هورمون‌های جنسی در دخترانی باشد که به سن بلوغ رسیده‌اند. در این بیماری هورمون‌های آندروژنی تعادل هورمون‌های جنسی فرد را به هم می‌زنند و همین موضوع می‌تواند باعث ایجاد اختلالاتی در بدن و عادت ماهانه فرد شود. علاوه بر این موضوع، افزایش وزن، آکنه، پرمو شدن بدن و… می‌تواند از دیگر علائم این بیماری باشد. در صورتی که با این علائم مواجه شدید بهتر است برای درمان به پزشک زنان مراجعه کنید تا از شدت گرفتن آن جلوگیری کند.

مراقب داروهای مصرفی خود باشید.

در بسیاری از مواقع فرد به دلیل داشتن یک بیماری ممکن است داروهای خاصی مصرف کند، که عوارض این داروها می‌تواند ریزش موی سر باشد. معمولا داروهای شیمی درمانی، داروهای مربوط به بیماری سرطان می‌تواند از این دسته از داروها باشد که منجر به ریزش شدید موی سر می‌شود. با مصرف این داروها سلول‌های سریع‌التقسیم چون فولیکول‌های مو رها می‌شوند و فرد دچار ریزش موی شدید می‌شود، بلافاصله بعد از قطع دارو ریزش موی فرد متوقف خواهد شد. البته علاوه بر داروهای شیمی درمانی و پرتو درمانی، داروهای دیگری هستند که می‌توانند منجر به ریزش شدید موی سر شوند که می‌توان به داروهای ضدبارداری اشاره کرد. این داروها تعادل بین هورمون‌های بدن را در زنان از بین می‌برند و همین موضوع می‌تواند باعث ریزش ناگهانی و شدید موهای سر شود.
تعداد داروهایی که می‌توانند منجر به ریزش موی فرد شود بسیار زیاد است به همین دلیل، بهتر است قبل از مصرف دارو با پزشک در رابطه با این موضوع مشورت داشته باشید.

آخرین مقالات

منتظر نظرات شما عزیزان هستیم...

0 0 رای ها
نمره مقاله
عضویت
پیام از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

خرید از داروخانه آنلاین گالف دارو

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x