خوردن چه چیزهایی باعث سقط جنین میشود؟

یکی از بهترین اتفاقاتی هر زوجی در زندگی خود تجربه می کنند بارداری و حاملگی است. لازم است خانم های باردار در مصرف برخی از مواد غذایی برای جلوگیری از سقط جنین احتیاط زیادی داشته باشند. توصیه می شود بیشتر از غذاهای متعادل استفاده شود و از مصرف غذاهای سردی و گرمی زیاد خودداری کنند.

در ادامه این مقاله توضیح میدهیم خوردن چه چیز هایی باعث سقط جنین میشود همراه ما باشید.

 

مواد غذایی دوران بارداری

مواد غذایی مضرر در بارداری

 

کافئین

 

در طول بارداری استفاده زیاد از کافئین باعث سقط جنین می شود. کافئین در قهوه، چای، نوشابه های انرژی زا و شکلات وجود دارد.

می توان در دوران بارداری مخصوصا در سه ماهه اول، از نوشیدنی های که فاقد کافئین هستند استفاده شود.

در صورتی که میزان کافئین دریافتی بیش از 250 میلی گرم در روز یا دو فنجان قهوه باشد، خطر سقط جنین به میزان زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.

توصیه می شود برای داشتن فرزندی سالم در مصرف کافئین زیاده روی نکنید.

ماهی


جیوه موجود در برخی از ماهی ها برای جنین خطرناک است. این ماهی ها به دلیل وجود جیوه ای به نام نوروتوکسین باعث می شود در رشد مغز جنین اختلال بوجود بیاید.

این ماهی ها باید در لیست غذاهایی که برای زنان باردار مضر می باشد قرار بگیرد.

این ماهی ها شامل، شمشیر ماهی، ماهی تن آلباکور، کوسه، شاه ماهی خال مخالی. ذکر این نکته ضروری است که همه انواع ماهی های تن مضر نیستند.


اما زنان بارداری نباید به کلی از خوردن ماهی خودداری کنند.

ماهی سالمون و ماهی آزاد فاقد جیوه و سرشار از امگا 3 هستند که برای مادران باردار بسیار مفید است.

این نکته نیز باید رعایت شود که از خوردن هر نوع ماده غذایی خام و نپخته پرهیز کنید.

تخم مرغ


در خوردن تخم مرغ نهایت دقت را به خرج دهید و نکات ایمنی مربوط به آن را رعایت کنید.

زیرا تخم مرغ در معرض آلودگی قرار دارد، اما خود سرشار از پروتئین و مواد مغذی است.

هنگام خریداری تخم مرغ مطمئن شوید که در یخچال نگهداری شده باشد و در صورت شکستگی و ترک خوردگی آن را دور بیندازید.

از خوردن تخم مرغ نیم پز مثل نیمرو و تخم مرغ عسلی خودداری کنید. مراقبت باشید سس سالاد و خمیر پخته نشده مصرف نکیند زیرا دارای تخم مرغ خام است.

پنیر نرم


مصرف پنیرهایی مثل پنیر بز، پنیر فتا و پنیرهای نرم دیگر به دلیل اینکه ممکن است پاستوریزه نباشند یا به آلودگی لیتریا آلوده باشد، برای زنان بارداری مضر است و موجب مسمومیت غذایی می شود.


این پنیر های به علت اینکه باکتری هایشان مثل سایر پنیرهای دیگر کشته نشده است، خطرناک هستند و به علت اینکه سیستم ایمنی بدن زنان باردار ضعیف است، به میزان بیشتر در معرض بیماری هایی که با مواد غذایی در ارتباط هستند، قرار می گیرند.

در صورتی که این اتفاق در سه ماهه اول بارداری بیفتد باعث زایمان زودرس یا حتی سقط جنین نیز می شود

گوشت

 

هنگام خریداری کردن گوشت خیلی باید دقت کنید. گوشت های فریز شده و منجمد ممکن است آلودگی به لیستریا باشد. بنابراین حتما باید آنها را در آب جوش بجوشانید تا آلودگی آن ها از بین برود.

حتما گوشت را به طور کامل بپزید، زیرا گوشت آلوده به تاکسوپلاسما باشد.

تکسوپلاسما انگلی است باعث عفونت می شود و موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد یا ایجاد مشکل جدید در سلامتی نوزاد می شود.

 

غذاهای کنسروی و فست فودها

 

غذاهای کنسروی و همچنین غذاهایی که تحت امواج مایکرویو قرار می گیرند به میزان 80 درصد خطر سقط جنین را افزایش می دهند.

زعفران


مصرف زعفران بخصوص در سه ماهه اول بارداری باعث سقط جنین می شود.


آویشن


آویشن از جمله ادویه هایی است که مانند زعفران باعث سقط جنین می شود. پس خانم های باردار به دلیل داشتن آویشن از مصرف ماکارونی و ذرت مکزیکی خودداری کنید.


دارچین


متخصصین زنان و زایمان معتقدند زنان باردار نباید از دارچین حتی به مقدار کم در این دوران استفاده کنند. زیرا منجر به زایمان زودرس می شود

گلپر


استفاده از گلپر در سه ماهه اول بارداری ممنوع است. مصرف بیش از 2 گرم آن احتمال سقط جنین را افزایش خواهد داد.


آلوئه ورا


آلوئه ورا معمولا برای تقویت پوست و زیبایی زنان کاربرد زیادی دارد. بسیاری از زنان برای از بین بردن چین و چروک صورت و همچنین کاهش وزن از آلوئه ورا استفاده می کنند.

اما در زنان باردار مصرف آلوئه ورا و غذاهای فرآوری شده با آن توصیه نمی شود زیرا باعث خونریزی لگن شده و به دنبال آن احتمال سقط جنین وجود دارد.


زرشک


زرشک نیز برای زنان باردار مضر است و سقط جنین را به دنبال خواهد داشت.

جو


جو باعث تحریک عضلات رحم شده و خطرناک است. به همین دلیل مصرف آن ممنوع است. جو یکی از غلاتی است که به انواع مواد مغذی تبدیل می شود. به همین دلیل باید خیلی مراقب بود.


دیگر مواد غذایی و ادویه ها


پونه، غوره و بابونه نیز باعث سقط جنین می شود

مصرف مواد غذایی ترش یا قابض مثل خرمالو، غذاهایی مثل ماکارونی، فست فودها، گوشت گاو، حلیم و بادنجان در ماه های آخر بارداری مضر است.


مصرف گشنیز و کرفس چه در دوران لقاح چه در بارداری ممنوع است.


خوردن یخ و الکل در دوران بارداری ممنوع است.


ختمی که باعث باز شدن انتهای عروق رحم می شود و بنفشه نیز موجب سقط جنین می شود.


هر ماده غذایی که قاعده آور باشد برای زنان باردار ممنوع است.


خوردن گیاهانی مثل پونه معطر، ریشه زرشک، بابونه گاوی، کدوی تلخ، جعفری فرنگی، نعناع کوهی، مینا، سنبل چینی و … برای زنان باردار ممنوع است.


مصرف کرفس در دوران بارداری باعث ایجاد ناراحتی های عصبی مخصوصا حملات شبه صرع در نوزادان شود.


مصرف سیاه دانه به علت قاعده آور بودن آن ممنوع است و باعث سقط جنین می شود.


مارچوبه، جعفری، زیره و سیاه دانه برای زنان باردار ممنوع است.

 

آناناس


آناناس به علت دارا بودن بروملین که باعث نرم شدن دهانه رحم و انقباضات در زن باردار میگردد نیز می تواند خطر سقط جنین را درپی داشته باشد. لازم است زنان باردار از مصرف این میوه خصوصا در سه ماه اول بارداری بپرهیزند.


مواد غذایی مضر در بارداری:

 

مصرف پونه و بابونه و غوره برای زنان باردار مفید نیست چراکه به سقط جنین منتهی میگردد.

سقط جنین

سایر مواد غذایی که خطر سقط جنین را درپی دارد:

 

• انواع خرچنگ
• دانه های کنجد
• جگر سیاه حیوانات
• آلوئه ورا
• کرفس
• انبه هندی یا پاپایا
• سیب زمینی جوانه زده
• انواع آب میوه های کنسروی
• مصرف زیاد چای سبز
• گیاهان دارویی بدون مشورت با پزشک متخصص
• میوه هایی همچون هلو، خربزه و سیب جنگلی
• گوشتهای فرآوری شده همچون سوسیس، کالباس و…
• سبزیجات شسته نشده
• انواع غذاهای دریایی همچون خرچنگ، حلزون، صدف، میگو، سوشی و…
• ادویه ها همچون شنبلیله، سیر، سنبل، نعناع
همچنین حتما در ماه های آخر بارداری از مواد غذایی ترش و مواد غذایی همچون خرمالو، غذاهای غلیظ همچون گوشت گاو، ماکارونی، فست فودها و بادمجون و حلیم پرهیز کنید.

آخرین مقالات

منتظر نظرات شما عزیزان هستیم...

4.1 7 رای ها
نمره مقاله
عضویت
پیام از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

خرید از داروخانه آنلاین گالف دارو

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x