در هنگام زایمان طبیعی چه اتفاقی رخ میدهد؟

سه هفته قبل از زایمان طبیعی بدن در چه حالتی قرار می گیرد؟

 

در این زمان سر کودک در لگن نزدیک به مثانه قرار می گیرد و همین امر سبب می شود مادر احساس کند که نیاز دارد به دستشویی برود. کودک از ریه های مادر کمی دورتر می شود و مادر راحتر می تواند نفس بکشد. این فشار سبب می شود دهانه رحم دایما منقبض و منبسط شود.


در این شرایط مخاطی از دهانه رحم خارج می شود و این مخاط از رحم در برابر ورود باکتری ها محافظت می کند.ممکن است ترشحات قهوه ای رنگ و یا قرمز رنگ از بدن خارج شوند! نگران نباشید کاملا طبیعی است.

نشانه آغاز زایمان طبیعی

نشانه‌های آغاز زایمان طبیعی

 

هیچ‌کس قادر به پیش‌بینی دقیق زمان شروع فرایند زایمان نیست. تاریخی که پزشک به شما می‌دهد تقریبی است و گاهی ممکن است درد زایمان حتی حدود سه هفته پیش از این تاریخ یا دو هفته پس از آن شروع شود که مسئله‌ای طبیعی است.

 

نشانه‌های زیر به شما خواهد گفت که زایمان شما نزدیک است:


پایین آمدن برآمدگی شکم و احساس سبکتر شدن: این اتفاق به دنبال پایین ‌آمدن سر جنین و آماده شدن بدن برای زایمان رخ می‌دهد. شکم شما ممکن است پایین‌تر از قبل به نظر برسد و تنفس راحت‌تری داشته باشید، زیرا وزن جنین دیگر به ریه‌های شما فشار نمی‌آورد.

ضمناً ممکن است به خاطر فشار آوردن جنین روی مثانۀ شما، دچار تکرر ادرار شوید. این نشانه‌ها در اولین زایمان مادر ممکن است چند هفته و در زایمان‌های بعدی، چند روز یا چند ساعت پیش از شروع زایمان بروز کند.

خروج ترشحات صورتی رنگ آغشته به خون از رحم:

خروج ترشح صورتی رنگ آمیخته به خون از دهانۀ رحم که همان مخاط مسدودکنندۀ رحم یا پلاگ موکوس است و تا این زمان دهانۀ رحم را بسته و از عفونت در امان نگاه داشته بود، ممکن است روزها قبل از درد زایمان یا همزمان با شروع آن مشاهده شود.


پارگی کیسۀ آب:

پاره شدن کیسۀ آب، باعث ترشح یا جاری شدن مایع از واژن می‌شود. پارگی کیسۀ آب ممکن است ساعت‌ها پیش از شروع درد زایمان یا همزمان با آن اتفاق بیفتد. اغلب زنان طی ۲۴ ساعت پس از شروع درد زایمان، نوزاد خود را به دنیا می‌‏آورند. اگر زایمان طی این بازۀ زمانی به صورت طبیعی رخ ندهد، ممکن است پزشک با روش القای زایمان نوزاد را به دنیا آورد تا هم از بروز عفونت و هم از عوارض زایمان برای نوزاد پیشگیری کند.


انقباضات رحمی:

با وجود اینکه انقباض ماهیچه‌های رحم به صورت متناوب و نامنظم با نزدیک شدن به زمان زایمان مسئله‌ای عادی است، معمولاً انقباضاتی که فاصلۀ کوتاهی از هم دارد و منظم هستند، نشانگر شروع شدن درد زایمان است.


اسهال:

اسهال مکرر ممکن است نشانۀ نزدیک شدن به زمان زایمان باشد.

مراحل زایمان طبیعی

مراحل زایمان طبیعی


روند زایمان طبیعی را معمولاً به سه مرحله تقسیم می‌کنند. این مراحل شامل موارد زیر است:


مرحلۀ اول: این مرحله خود شامل سه فاز است: نهفته، فعال و انتقالی.


فاز نهفته: طولانی‌ترین فاز زایمان است و شدت آن از بقیه کمتر است. در این فاز، تعداد انقباضات افزایش می‌یابد و به باز شدن دهانۀ رحم کمک می‌کند. این فاز زیاد آزاردهنده نیست و طی آن دهانۀ رحم باز و نازک می‌شود. اگر انقباضات رحمی شما منظم باشد، معمولاً میزان باز شدن دهانۀ رحم به طور منظم چک می‌شود.


فاز فعال: باز و نازک شدن دهانۀ رحم با سرعت بیشتری ادامه می‌یابد و ممکن است با هر انقباض، در ناحیۀ کمر و شکم احساس درد شدید یا فشار کنید. ضمناً ممکن است احساس فشار در ناحیۀ مقعد داشته باشید که باید به اصطلاح زور بزنید، اما پزشک به شما خواهد گفت که تا باز شدن کامل دهانۀ رحم برای این کار صبر کنید.


فاز انتقال: دهانۀ رحم به طور کامل و به اندازۀ ۱۰ سانتی‌متر باز می‌شود. انقباضات رحمی با شدت، درد و در نوبت‌های بیشتری؛ هر سه تا چهار دقیقه و به مدت ۶۰ تا ۹۰ ثانیه بروز می‌کند.

مرحلۀ دوم:

این مرحله با باز شدن کامل دهانۀ رحم شروع می‌شود و با خروج جنین پایان می‌یابد. در این مرحله، نقش شما تأثیر زیادی در پیشرفت زایمان دارد و پزشک از شما می‌خواهد که زور بزنید. فشار ناشی از زور زدن و انقباضات رحمی و زور زدن شما، نوزاد را در کانال زایمان به سمت پایین پیش می‌برد. نرمی و انعطاف استخوانهای جمجمه و فواصل بین این استخوانها، به عبور سر کودک از کانال زایمان کمک میکند و در نهایت سر نوزاد از ناحیۀ تناسلی مادر مشاهده و خارج میشود. به محض خروج سر، پزشک با عمل مکش یا ساکشن، مایع آمنیوتیک، خون و مخاط رحم را از بینی و دهان نوزاد خارج می‌کند. پس از سر، شانهها و سپس سایر قسمتهای بدن از واژن خارج میشود. در تمام این مراحل شما باید به زور زدن خود ادامه دهید. فراموش نکنید که فشار شما با انقباضات رحمی همزمان، تأثیر بیشتری دارد و همچنین یادتان باشد که در فواصل دردهای زایمانی نفسهای عمیق بکشید تا توان بیشتری برای ادامۀ زایمان داشته باشید.

مرحلۀ سوم:

پس از تولد نوزاد، شما وارد مرحلۀ آخر زایمان می‌شوید. در این مرحله، جفت که وظیفۀ تغذیه و اکسیژنرسانی به جنین را بر عهده داشت، از دیوارۀ رحم جدا و از واژن خارج میشود. این مرحله ممکن است بین پنج تا ۳۰ دقیقه طول بکشد.


زایمان هر زن با دیگری متفاوت است و زمانی که در هر مرحلۀ زایمان صرف می‌شود نیز متفاوت است. اگر این اولین فرزند شماست، معمولاً از زمان شروع درد زایمان تا پایان آن حدود ۱۲ تا ۱۴ ساعت طول می‌کشد؛ این زمان معمولاً در زایمان‌های بعدی کوتاه‌تر خواهد شد.

درمان های درد

 

همانطور که مدت زمان زایمان متفاوت است، میزان دردی که زنان تجربه می کنند نیز متفاوت است.
وضعیت و اندازه کودک، و قدرت ان

قباضات شما نیز می تواند درد را تحت تأثیر قرار دهد. با اینکه برخی خانم ها می توانند با روش های تنفس و آرام سازی که در کلاس های زایمان آموخته اند، درد خود را کنترل کنند، سایرین به روش های دیگری برای کنترل درد خود نیاز دارند.

 

برخی از روش های معمول کاهش درد شامل موارد زیر است:

داروها


چندین دارو برای کاهش درد زایمان مورد استفاده قرار می گیرند. اگرچه این داروها عموماً برای مادر و کودک بی خطر هستند، اما مانند هر دارویی احتنال بروز اثرات جانبی توسط آن ها وجود دارد.
داروهای تسکین دهنده درد به دو دسته مسکن ها و داروهای بیهوشی تقسیم می شوند.


مسکن ها درد را بدون از بین بردن کامل حس یا حرکت عضله، تسکین می دهند. این داروها می توانند حین زایمان به صورت سیستمی با تزریق در عضله یا ورید، یا به صورت منطقه ای به منظور بی حس کردن بخش پایینی بدن، با تزریق در کمر داده شوند. تزریق منفرد به داخل مایع نخاعی که به منظور تسکین سریع درد در صورت می گیرد، به بلوک نخاعی منسوب است.

بلوک اپیدورال از طریق کاتتر وارد شده به فضای اپیدورال داروی درد را به طور مداوم به اطراف طناب نخاعی و اعصاب نخاعی اعمال می کند. خطرات احتمالی هر دو شامل سردرد و کاهش فشار خون است که می تواند منجر به کند شدن ضربان قلب کودک شود.
داروهای بیهوشی تمام حس ها، از جمله درد را مسدود می کنند. آنها همچنین از حرکت عضلات جلوگیری می کنند.

داروهای بیهوشی عمومی موجب از دست رفتن هوشیاری می شوند. در صورتی که زایمان سزارین داشته باشید ممکن است بیهوشی عمومی، نخاعی یا اپیدورال اعمال شود. نوع مناسب بیهوشی به سلامتی مادر، سلامتی کودک و بیماری هایی که مادر در زمان زایمان دارد، وابسته است.


گزینه های غیر دارویی. روش های غیر دارویی تسکین درد شامل طب سوزنی، هیپنوتیزم، تکنیک های آرام سازی و تغییر پوزیشن مکرر در حین زایمان است. حتی اگر تسکین درد غیر دارویی را انتخاب کرده اید، باز هم می توانید در هر زمان از زایمان داروهای ضد درد را درخواست کنید.

مزیت های زایمان طبیعی

 

مهمترین فایده زایمان طبیعی این است که پس از زایمان مادر می تواند نوزاد را در آغوش گیرد و راحت تر به نوزاد شیر دهد .
مدت زمان بستری شدن مادر در بیمارستان پس از زایمان به نسبت زایمان سزارین کوتاه تر خواهد بود .حجم خونی که مادر در زایمان طبیعی از دست می دهد کمتر خواهد بود .در زایمان طبیعی ریسک های بیهوشی وجود نخواهد داشت .از نظر مالی زایمان طبیعی مقرون به صرفه خواهد بود .درصد احتمال ابتلا به عفونت زنان در زایمان طبیعی به نسبت زایمان سزارین کمتر خواهد بود .


دوره بهبودی پس از زایمان طبیعی کوتاه تر خواهد بود و مادرانی که زایمان طبیعی انجام می دهند سریعتر می تواند به انجام فعالیت های ورزشی و روزمره خود بپردازند .


زایمان طبیعی باعث می شود تا مادران راحت تر بتوانند آغوز به نوزاد خود بدهند و خوردن آغوز برای نوزاد بسیار حائز اهمیت می باشد .

آخرین مقالات

منتظر نظرات شما عزیزان هستیم...

0 0 رای ها
نمره مقاله
عضویت
پیام از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

خرید از داروخانه آنلاین گالف دارو

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x