راه های تأمین آهن بدن

 

 گوشت

 

اگر شما از دوستداران خوردن گوشت هستید، مصرف آن راهی فوق‌العاده برای دریافت مقداری آهن است. با مصرف ۱۷۰ گرم گوشت استیک راسته در یک وعده غذایی تا حداکثر ۳.۲ میلی‌گرم از این ماده معدنی مهم را دریافت کنید.


شما چه میزان آهن در روز نیاز دارید؟ این موضوع به سن و جنسیت شما بستگی دارد. مردان روزانه به ۸ میلی‌گرم آهن نیاز دارند.

زنان روزانه تا ۱۸ میلی‌گرم تا سن ۵۰ سالگی باید آهن دریافت کنند. اگر شما باردار هستید شما به روزانه ۲۷ میلی‌گرم آهن نیاز دارید.

ماکیان


اگر گوشت قرمز نمی‌خورید، چه باید کرد؟ نگران نباشید. گوشت ماکیان نیز منبع خوبی از آهن هستند.

گوشت بوقلمون، مرغ یا اردک را امتحان کنید. یک وعده ۸۵ گرمی گوشت اردک ۲.۳ میلی‌گرم آهن دارد. مقدار مشابهی گوشت مرغ و بوقلمون حدود یک میلی‌گرم آهن دارد.

 سبزی‌های برگ‌دار تیره

 

اگر به دنبال یک غذای فرعی خوشمزه هستید، اسفناج، کلم پیچ و انواع خانواده کلم با برگ‌های صاف افزایش‌دهنده میزان آهن بدن شما هستند. راه‌های زیادی برای آماده‌سازی آن‌ها وجود دارد.

آن‌ها را بخارپز کرده، تف داده یا ریز کرده و در سالاد بریزید. شما حتی می‌توانید آن‌ها را در یک اسموتی (یک نوشیدنی مخلوط شده از میوه‌های تازه) مخلوط کنید.

 ماهی

 

غذایی غنی از پروتئین و با چربی کم که آهن را به رژیم غذایی شما اضافه می‌کند و اهمیتی ندارد که پرورشی یا آزاد باشد.

ماهی تون، ساردین، ماهی ماکرو یا گور ماهی و ماهی روغن خالدار منابع خوبی برای معدنی هستند.

میگو و صدف خوراکی

میگو و صدف‌های خوراکی

 

آیا شما برای خوردن یک کاسه سوپ بامیه احساس ضعف دارید؟ شما می‌توانید احساس گرسنگی‌تان را با دریافت مقداری آهن رفع کنید.

میگو و صدف‌های خوراکی سرشار از این ماده معدنی هستند. آن‌ها را با کمی برنج قهوه‌ای یا غنی‌شده مخلوط کنید. درنتیجه غذایی غنی از آهن خواهید داشت.

 گیاه

 

اگر شما گوشت نمی‌خورید هنوز نیز قادر به دریافت آهن هستید. توفو (غذایی که از بستن و دلمه شدن شیر سویا به دست می‌آید) انتخاب مناسبی است. لوبیا قرمز، گاربنزو (نوعی حبوبات گرد و بزرگ آسیایی) یا لوبیا سفید را امتحان کنید.


غذاهای گیاهی واجد آهن بدون هِم (Heme) هستند، بدین معنی که بدن به‌خوبی گروه هِمی که در گوشت وجود دارد، قادر به جذب آن نیست. سبزی‌ها خود را با یک نوشیدنی که واجد ویتامین C است بخورید. این کار به شما در جذب بهتر آهن کمک می‌کند.

غلات

 غلات

 

صبحانه زمان فوق‌العاده‌ای برای دریافت آهن است. کِرِم گندم یا سبوس گندم یا جو دوسر، همگی راه‌های مناسبی برای این کار هستند. همچنین با اضافه کردن برش‌های توت‌فرنگی به آن خودتان را بیشتر تقویت کنید.

تخم‌مرغ‌


با خاگینه، آب پز یا نیمرو کردن یا هر روشی که به‌وسیله آن تخم‌مرغ را آماده می‌کنید، مقادیر مناسبی از آهن را دریافت خواهید کرد.


یک نان سفید غنی‌شده یا نان گندم می‌تواند آهن بیشتری به شما اضافه کند بنابراین می‌توانید برشی نان تست را کنار آن قرار دهید؛ اما اگر شما همراه با آن قهوه یا چای داغ می‌نوشید، ممکن است مقداری از خواص آهن را از دست بدهید، چون آن‌ها مانع می‌شوند که آهن به‌خوبی جذب شود.

سویا برای تامین آهن بدن

سویا

 

دانه‌های سویا و خوراکی‌هایی که با آن درست می‌شود، سرشار از آهن هستند. سویا حدود ۸.۸ میلی گرم در هر فنجان آهن دارد. ناتو یک محصول از سویا است که تخمیرشده است و ۱۵ میلی گرم آهن دارد.

 

علاوه بر آهن، این محصولات سویا بین ۱۰ تا ۱۹ گرم پروتئین و منبع خوبی برای کلسیم، فسفر و منیزیوم هستند. البته برای بیماری‌های کیست رحم و تخمدان زنان و آندومتریوز‌ها باید با پزشک خود مشورت کنید تا ضرری برای شما نداشته باشد.

آجیل و دانه ها مفید برای افزایش آهن خون:


• دانه کدو تنبل

 

• بادام هندی


• پسته


• دانه بوته شاهدانه


• آجیل کاج


• دانه های آفتاب گردان

برای تامین آهن خون و رفع کمبود آهن چه دستور العمل های دیگری را باید دنبال کنیم ؟

 

چای و قهوه می توانند میزان آهنی را که بدن از مواد غذایی غنی از آهن جذب می کند را کاهش دهد ، قهوه و چای را جدا از وعده های غذایی که حاوی غذاهای سرشار از آهن هستند، بنوشید .

کودکان بالای 1 سال هر روز فقط حدود 24 اونس شیر گاو نیاز دارند .
هنگامی که کودکان بیش از حد شیر می نوشند ، ممکن است مقدار کمتری غذای حاوی آهن را بخورند این ،ممکن است سبب کاهش سطح آهن در خون آن ها شود .

خطرات استفاده نکردن از غذاهای سرشار از آهن چه هستند؟

 

اگر هر روز غذاهای غنی از آهن و ویتامین C را در رژیم غذایی خود مصرف نکنید ، ممکن است میزان آهن خون کمی داشته باشید . این امر ممکن است منجر به کم خونی ناشی از فقدان آهن شود ، به ویژه در در طول عادت ماهانه که بدن شما نیاز به آهن اضافی دارد .

کم خونی ناشی از فقر آهن ممکن است باعث مشکل رشد و پیشرفت کودک شما شود .اگر کم خونی ناشی از فقر آهن دارید، ممکن است سایر مشکلات سلامتی را به وجود آورد

برای افزایش و تامین آهن خون چه غذاهایی نباید مصرف شوند؟


رژیم غذایی کم خونی باید از لبنیات اجتناب کند .محصولات لبنی می توانند با جذب آهن تداخل داشته باشند .


غذاهای زیر می توانند جذب آهن را مختل کنند :


• چای و قهوه


• شیر و برخی از محصولات لبنی


• غلات دانه کامل


• غذاهای حاوی جوهر مازو ، مانند انگور ، ذرت دانه ای و ذرت های خوشه ای


• غذاهایی غنی از گلوتن ( ماده چسبنده گندم ) مانند ماکارونی ، سایر محصولات تولید شده با گندم ، جو ، گندم سیاه یا جو دو سر


• مواد غذایی حاوی فیتات یا اسید فیتیک مانند برنج قهوه ای و محصولات گندم کامل


• غذاهایی حاوی اسید اگزالیک مانند بادام زمینی ، جعفری و شکلات .

آخرین مقالات

منتظر نظرات شما عزیزان هستیم...

0 0 رای ها
نمره مقاله
عضویت
پیام از
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها

خرید از داروخانه آنلاین گالف دارو

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x