سوداوی مزاج یعنی چه؟
مزاج سوداویها سرد و خشک و سنگینترین مزاج است. پوست این افراد خشک و تیره و مزه دهانشان شور یا ترش است.زیادی این مزاج فرد را دلتنگ، بیحوصله و افسرده میکند و اگر به تعادل نرسد اختلالات روحی ظاهر میشود.غذاهای مانده، بیات، نمکسود و دودی، سودا را زیاد میکند و خوردن یخ و مصرف غذاهای فرآوری و سرخ شده برای این افراد مضر بوده، اما غذاهای گرم توصیه میشود. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید. همچنین در صورت عدم رعایت دستورات رژیم غذایی مزاج سوداوی، استعداد بیشتری برای بروز علائم و بیماریهای ذیل دارند:
بی خوابی، لخته شدن خون، آترواسکلروز، نفخ روده و معده، درد معده، خشکی پوست، ترک پوست، افسردگی، اسکیزوفرنی، پسوریازیس و بزرگی طحال.
رژیم غذایی مفید برای سوداوی ها
مصرف گوشت بره، شتر، کبوتر، مرغ محلی، تخم مرغ های محلی، گندم، لوبیا، سیب با پوست ودانه، گلابی، طالبی، به، بادام شیرین، انگور، آلو شیرین، زعفران بسیار مفید می باشد.
این دسته از افراد، خوردن سبزی های گرم مثل نعناع، ترخون، ریحان، جعفری، چغندر، کنگر، کرفس، انجیر، توت، خرما، هل، دارچین، شربت زعفران، فرنی بادام، نخودآب، شیره خرما وانگور و… بسیار مفید بوده و توصیه می شود.
سوداوی مزاجها چه بخورند؟
غذاهای با طبع گرم و تر برای مزاج سوداوی مناسب است، به شرطی که اصل متعادلسازی با مصلحات، رعایت شود.
۱٫ آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه و استخوان، نخود، زردچوبه، بدون رب و گوجهفرنگی
۲٫ انواع آشها و سوپهای ایرانی
۳٫ انواع خورشتهای ایرانی
میوههای مناسب طبع سودا:
خرمای شیره دار، انجیر، انبه، مرکبات شیرین، انار شیرین، سیب شیرین، تمام میوههای فصل اگر شیرین باشند و میوهها بهصورت جداجدا مصرف شوند.
سبزیهای مناسب طبع سودا:
انواع سبزیخوردن بهجز گشنیز، کاهو با مصلح، هویج، کرفس و جوانه گندم
لبنیات مناسب طبع سودا:
مصرف شیر گرم شبها و با مصلح (خرما یا عسل) خوب است.
نوشیدنیهای مناسب طبع سودا: (شامل عرقیات، دمنوشها و شربتها)
نوشیدنیهای با طبع گرم برای رژیم غذایی مزاج سوداوی مناسب است، که از آن جمله میتوان به دمنوش بادرنجبویه، زعفران، دارچین، زنجبیل، گلگاوزبان، شربت عسل، شربت شیره انگور، شربت شیره خرما و عرقیات سنتی مثل عرق بیدمشک، بهارنارنج، نسترن، نعناع، پونه، و مانند آنها اشاره نمود.
پرهیزهای غذایی مزاج سرد و خشک
مصرف بیشازحد و بدون مصلح بادمجان، غذاهای نمکسود مثل ماهیدودی ماهی شور، خیار شور، نمک زیاد، پنیر شور
گوشت گاو و حیوانات پیر، گوشت شترمرغ، غذاهای مانده، بیات و فریز شده
لبنیات، کلم، گلکلم، کاهو، ماهی، برنج سفید، عدس، ترشیها، سرکه، تمبر هندی، غوره و آبغوره
سیبزمینی، گوجهفرنگی، قارچ، لوبیا سبز، نخودفرنگی، ذرت (بلال)، ارزن، جو
تمام میوههای ترش مانند انواع آلو ترش، انار ترش، پرتقال، تمشک، گریپفروت، لیمو (در صورت استفاده از میوههای دارای مزاج سرد، پس از خوردن آنها میتوان از یک تا دو قاشق غذاخوری عسل استفاده نمود.
(از تمامی غذاها و نوشیدنیهایی که دارای مزاج سرد بهویژه سرد و خشک هستند پرهیز و در صورت ضرورت و نیاز، حتماً با مصلحت آن و به مقدار خیلی کم استفاده کنند.)